Uutiset

12.12.2023

Edustus voittoputkessa joulutauolle - Panthers kaatui Haminassa luvuin 5-4

Timo Martikaisen ja Jori Sainion luotsaama Edustus pidensi voittoputkeaan kaatamalla kotonaan Lahden Panthersin 5-4 ennen joulutauolle siirtymistä. Peliin saatiin jälleen Titaaneista apuja, kun hyökkääjä Pekka Halonen tuli yhden pelin sopimuksella lainalle Edustuksen riveihin.

Joulukuisen illan kamppailussa nähtiin osin todella hyvää jääkiekkoa molempien joukkueiden osalta. Kiekkokontrolli oli kuitenkin Edustuksella ja pelissä tapahtui juuri niitä asioita, mitä valmentajakaksikko Martikainen & Sainio joukkueelta haluavat - kiekossa pysymistä, nopeaa pelin kääntöä ja maskin takaa laukauksia.

Flunssasta toipunut Eelis Salovaara oli saanut laukauksensa kohdistettua toipumisensa aikana ja kaksi tarkkaa rannelaukausta yllättivät Panthersin maalivahdin - Salovaaralle ansaitusti jo perinteeksi muodostunut seilorilakki päähän pelin jälkeen!

Panthersista saadun kotivoiton myötä syyskausi saatiin päätökseen, jonka aikana Edustus on hävinnyt yhdeksästä pelaamastaan ottelusta varsinaisella peliajalla vain yhden. Joulutauolle siirtyminen ei luonnollisestikaan tarkoita, että harjoittelusta ja tekemisestä otettaisiin täyslepoa - päinvastoin!

Joulutauko mahdollistaa sen, että jäällä pelaajien jalkoihin voidaan laittaa hiukan enemmän maitohappoa tiukemmalla treenillä, kun peleistä on taukoa. Haminassa ja Kotkassa pelattavat U16 maajoukkueottelut vievät Edustukselta jonkin verran jääaikoja, mutta "Sainion jumppakoulussa" hiki tulee varmasti jokaisella pelaajalla, kun Edustus lähtee Sainion  johdolla kuluttamaan Ruissalon kuntosalia.

Edustuksen tasonnostatusprojekti etenee suunnitellusti ja vuodenvaihteen jälkeen laitetaan isompaa vaihdetta silmään!

10.12.2023

Sarjakärki nurin! Edustus kävi ryöväämässä pisteet Parru HT:lta!

Edustus matkasi 3.12. Lappeenrantaan lohkon kärjessä olevan Parru HT:n vieraaksi. Flunssa ja loukkaantumiset meinasivat kuitenkin kaventaa Edustuksen rosteria turhankin paljon, mutta onneksi kasaan saatiin kolme täyttä hyökkäyskenttää ja kaksi pakkiparia. Naapurikaupungista saatiin myös apuja, kun Titaaneiden Tuomas Lyytikäinen tuli peliin lainalle vahvistamaan Edustuksen hyökkäyspäätä.

Peli oli odotetusti tiukkaa vääntöä kahden kärkijoukkueen välillä, mutta ensimmäinen erä meni kahden onnekkaan kimmokkeen siivittämänä isännille 2-1.

Toiseen erään lähdettiinkin täten takaa-ajoasemasta ja heti erän alussa Aaro Hannula komennettiin hyvin kyseenalaisesta tilanteesta kärsimään 2 min kiinnipitämisrangaistus. Parru HT rokotti ylivoimalla välittömästi ja tilanne toisen erän toisella minuutilla jo 3-1 isännille. Hannula kuitenkin sisuuntui saamastaan kyseenalaisesta jäähystä ja teki alle neljään minuuttiin kaksi maalia hienoilla yksilösuorituksillaan - tilanne toisen erän lopussa jännittävät 3-3!

Kolmas erä olikin tahtojen taistoa - kumpikaan joukkue ei antanut periksi. Vajaalla rosterilla peliin lähtenyt Edustus löysi kuitenkin vielä yhden vaihteen lisää ja luistelullaan laittoi vastustajan puolustuksen ahtaalle. Prässi tuotti tulosta, kun illan "seniorikenttä", Jakonen - T. Salovaara - Lyytikäinen, sai kulmaväännön päätteeksi karvattua kiekon vastustajan päässä itselleen ja Tomi Salovaara hakkasi kiekon sisään - tilanne 3-4! Erän lopussa isännille tarjoutui vielä mahdollisuus lyödä peli tasoihin ylivoimalla, mutta Edustuksen maalilla Sami Sahlman piti pintansa Edustuksen kenttäpelaajien auttaessa ja blokaten laukauksia. Päätössummerin myötä saatiin kutkuttava kärkikamppailu päätökseen, josta voittajana tuli maaliin Haminan Kiekkoympyrät!

Kirvelevä jatkoaikatappio Hollollassa. Eetu Laurinantti lainalle 25.11. kotiotteluun Aakoota vastaan.

Edustus kärsi kirvelevän jatkoaikatappion Hollollassa ollessaan HC Giantsin vieraana 11.11. Koko peli oli tasaista vääntöä joukkueiden välillä ja Edustus johti ottelua vielä varsinaisen peliajan viimesekunneille asti. Kolmannen erän lopun kyseenalainen rangaistus Edustuksen Tomi Salovaaralle antoi kuitenkin HC Giantsille mahdollisuuden myllyttää ylivoimaa erän lopussa. Isäntäjoukkue tasoittikin pelin lukemiin 3-3- vain yhdeksän sekuntia ennen erän loppua. Jatkoajan alussa kiekko pomppi levottomasti omassa päässä, josta HC Giants rokotti heti vieden jatkoaikavoiton.

Ottelussa nähtiin kuitenkin hyviä otteita Edustukselta ja peli alkaa näyttämään jo pikkuhiljaa siltä, mitä valmentajakaksikko Martikainen ja Sainio haluavat - pelin on oltava kunnossa, mikäli keväällä halutaan taistella sarjanoususta. Ottelusta kuitenkin saatiin paljon oppia - maalinteon tehokkuuteen on keskityttävä harjoituksissa entistä enemmän.

Edustus kohtaa 25.11. kotonaan Aakoon. Otteluun on saatu jälleen vahvistusta rosteriin Titaaneista, kun Eetu Laurinantti tulee yhden ottelun ajaksi lainalle Haminaan! Yhteistyö Titaaneiden kanssa on ollut tällä kaudella ennennäkemätöntä ja molemmilla seuroilla on yhteinen tavoite nostaa Kaakonkulman kiekkoilun tasoa ja mahdollistaa osiltaan pelaajapolkuja.

KY - Aakoo 25.11. klo 16.30 - tule paikalle katsomaan Edustuksen otteita!

18.11.2023

Yhteistyö Titaaneiden kanssa tiivistyy - Jani Lavonen lainasopimuksella Titaaneihin

Yhteistyö naapuriseurojen välillä tiivistyy entisestään, kun Titaaneihin ilmaantunutta akuuttia maalivahtivajetta lähtee paikkaamaan Edustuksesta Jani Lavonen. Titaanit ilmoitti äskettäin, että heidän luottovahtinsa Atte Pulsa on loukkaantunut, jonka vuoksi maalivahdille tuli äkillinen tarve 18.11. pelattavaan kotiotteluun Liikunnan Riemua vastaan. Lavosen tämänkertainen lainasopimus päättyy 20.11.2023 eli ensi viikolla, jolloin edustusoikeus siirtyy takaisin Haminan kuumien kundien riveihin!

17.11.2023

Edustus voitokas Aakoota ja HC Kuusaata vastaan pelatuissa otteluissa. Runkosarjan otteluohjelma uusiksi

Edustus voitti kotonaan Aakoon luvuin 4 - 1 21.10. pelatussa ottelussa. Edustuksen peli pysyi tiiviinä ja kentällä tapahtui paljon niitä asioita, mitä joukkue on koko alkukauden harjoitellut. Aakoon maalilla torjuneelle Ville Siikasalolle kertyi pelin aikana peräti 58 torjuntaa, kun taas Edustuksen maalilla pelanneelle Sami Sahlmanille vain 11. Titaaneista lainalla ollut Eetu Haarala pelasi oivallisen pelin tehoin 0 + 1 ja näytti taitonsa kentällä. Edustus kiittää Titaaneita ja Haaralaa!

Edustuksen vieraaksi Haminan hornankattilaan 4.11. saapui puolestaan HC Kuusaa. Edustus voitti ottelun selkein luvuin 18 - 4.
Ottelusta muodostui siis kunnon maalikarkelot ja nähtiinpä illan aikana myös muutaman pelaajan Edustus uran ensimmäiset maalit;

Joni Tolsa 1+0
Matias "Möle" Hämäläinen 1+1
Tuomas Hyytinen 1+3
Joni Kuntsi 2+3
ja Toivo Laurila 2+1!

HC Kuusaan kausi on ollut melko mollivoittoinen ja joukkue viime viikolla  ilmoitti luopuvansa sarjapaikastaan. Näin ollen Kymi-Saimaan III-divisioonan neloslohkon joukkuemäärä supistuu vain viiteen joukkueeseen. Kuusaan jättäytyminen pois sarjasta tarkoittaa osiltaan sitä, että otteluohjelmaan tulee jonkin verran muutoksia - päivitetty otteluohjelma löytyy www.tilastopalvelu.fi -sivuilta.

21.10.2023

HK Titaaneiden keskushyökkääjä Eetu Haarala lainalle Haminaan yhden ottelun ajaksi!

Yhteistyössä on voimaa! Ensimmäistä kertaa uudistuneen Edustuksen aikana liikutellaan pelaajia HK Titaaneiden ja KY:n välillä, kun keskushyökkääjä Eetu Haarala tulee lainalle Haminaan yhden ottelun ajaksi. Edustuksessa ollaan todella mielissään, että Titaaneista saadaan vahvennusta rosteriin - flunssa-aallot ja loukkaantumiset ovat nimittäin moukaroineet Edustuksen rosteria viimeisinä viikkoina.

Haarala liittyi Edustuksen harjoituksiin jo perjantaina 20.10. ja vauhtia näytti olevan kiitettävästi - mieheltä odotetaankin hienoja suoritteita jäällä 21.10. ottelussa Aakoota vastaan. Haaralan lainasiirto on osoitus, että Haminan ja Kotkan edustusjoukkueiden välinen yhteistyö toimii ja sitä halutaan viedä eteenpäin tulevan kauden aikana - kehitetään yhdessä Kaakonkulman kiekkosceneä!

21.10.2023

Edustuksen kausi alkanut nousujohteisesti

Edustus aloitti kautensa kotivoitolla Lahden Panthersia vastaan luvuin 9 - 2 ja luisteli vastustajan pyörryksiin. Seuraavassa 7.10. pelatussa ottelussa Parru HT:tä vastaan kuitenkin huomattiin, että töitä on vielä tehtävänä, jos pelin taso halutaan nostaa sille tasolle, että Edustus voi pelata keväällä kärkisijoista. Ottelussa Edustus nimittäin johti vahvasti pelaavaa Parru HT:tä vastaan jo 5 - 2, mutta kolmannessa erässä ote alkoi lipsua ja ottelu päättyi kirvelevään 5 - 6 jatkoaikatappioon.

14.10. Edustus matkasi  Inkeroisiin Aakoon vieraaksi. Ottelun tahmean alun jälkeen luistin saatiin liikkumaan ja Edustus taiteili itselleen selkeän 9 - 3 voiton. Voitosta huolimatta pelissä nousi paljon kehityskohteita, joihin tulevina päivinä ja viikkoina tullaan tarttumaan, jotta Edustuksen pelin tasoa on mahdollista nostaa.

16.9.2023

Edustus voitokas HKKJ U20-joukkuetta ja Valkia vastaan pelatuissa harjoitusotteluissa

Edustus kohtasi kahdessa viimeisessä harjoitusottelussaan U20 suomi-sarjaan valmistautuvan HKKJ U20 joukkueen ja II-divisioonaa ensi kaudella tahkoavan Valkealan Kiekon.

Keskiviikkona pelatussa ottelussa HKKJ U20 -joukkuetta vastaan nähtiin edelliskausiin verraten paljon paremmin liikkuva Edustus. Odotettavissa oli, että vastustajan jalka liikkuu kentällä nopeaan, ja tähän Edustus pystyi vastaamaan täysin - vastustajan nuorilta miehenaluilta vietiin kaukalossa tila ja aika pois. Koko kesän uuden valmentajakaksikkonsa johdolla harjoitellut Edustus näytti, että fysiikkaharjoittelu on tuottanut tulosta ja vauhti ei tippunut pelin edetessä. Ottelu päättyi Edustuksen voittoon luvuin 4-6.

Edustuksen fyysinen peliote ja uusien valmentajien myötä nykykiekkoon päivitetyt kuviot olivat myrkkyä vastustajalle myös seuraavana päivänä pelatussa ottelussa, kun vastaan asettui Valkealan Kiekko. Ottelun aikana todettiin jälleen kerran harjoittelun merkitys - Edustus jaksoi painostaa sarjatasoa ylempänä pelaavaa Valkia kaikissa kolmessa erässä ja se tuotti lopulta halutun tuloksen eli voiton (6-5). Edustuksen valmentajakaksikko Timo Martikainen ja Jori Sainio halusivat ottaa ainakin yhteen harjoitusotteluun vastustajan II-divisioonasta, jotta nähtäisiin sarjan ja Edustuksen nykytaso. Ottelun jälkeen huulilla oli kuitenkin kysymys - "oliko Edustus kakkosdivaritasolla vai Valki kolmosdivaritasolla?" Tämä jää nähtäväksi, kun kausi alkaa.

Kaiken kaikkiaan molemmista harjoitusotteluista löydettiin paljon hyvää ja joukkue on selvästi mennyt eteenpäin, niin pelillisesti kuin urheilullisestikin. Monia kehittämisen paikkoja kuitenkin löytyi pelin eri osa-alueilta ja myös kurinalaisuudesta - yhtäkään turhaa rangaistusta ei voida tulevalla kaudella ottaa. Lisäksi vanha, useiden kiekkovalmentajien suusta tullut kehoitus, "respect the two blue lines", tulee ottaa huomioon tulevissa peleissä.

4.9.2023

Titaanit tarjosi Haminassa kylmää kyytiä Edustukselle

Kauden ensimmäinen harjoitusottelu oli odotetusti kylmää kyytiä Titaaneiden voittaessa 0-12. Jo ensimmäiset minuutit osoittivat mitkä ne erot ovat pelinopeudessa ja taitotasossa kun vastustaja tulee pari sarjaporrasta ylempää, eikä ensimmäisessä erässä kirjattu Kiekkoympyröiden kuumille kundeille kuin viisi maalia kohti ammuttua laukausta ja yksi rangaistus. Lukemat melkoisen linkouksen jälkeen taululla 0-7.

Toisessa erässä saatiin jo vähä rentoutta peliin ja päästiin pelinopeudessakin vähän paremmin kaverin kyytiin. Saimme laukauksia muutaman enemmin vastustajan veskarille ja pelin painopiste siirtyi tasakentällisin enenevissä määrin pois omalta alueelta. Tässä kohtaa täytyy sanoa harmiksemme että annettiin vastustajan treenata ylivoimaa sen verran paljon että pakostakin verkko heiluu noilla penaltiminuuteilla. Erän viidestä jäähystä vastustaja naulasi kaksi ylivoimaosumaa siitäkin huolimatta että meillä on edelliskausilta äärimmäisen paljon kokemusta alivoimapelaamisesta. Tuohon lisäksi Titaaneiden yksi tasakentällisin tehty maali ja toinen erä pyöräytti 0-3 tuloksella taululle 0-10 numerot.

Päästiin aloittamaan kolmas erä ylivoimalla mutta hivenen huonon tuurin saattelemana kiekko pomppasi omassa päädyssä odottamattomalla tavalla laidasta suoraan oman maalin eteen josta vastustajan kärkikarvaajalla oli helppo työ iskeä kiekko maaliin. Muutoin erä olikin hyvin tasaista vääntöä. Kovan kesätreenin myötä meillä ei kunto loppunut ja pelin painopiste saatiin siirrettyä entistä enemmin vastustajan päätyyn. Kolmannen erän yhdeksästä laukauksesta huolimatta emme saaneet maalia tehtyä ja kun vastustaja onnistui siirretyn rangaistuksen saattelman rummutuksen päätteksi loppulukemat olivat taululla summerin soidessa 0-12.

Sami Sahlman torjui hienosti maalilla 60 kertaa (18+24+18). Tuloksesta huolimatta ottelu sisälsi myös paljon onnistumisia ja ennen kaikkea peli tarjosi meille paljon opittavaa. Sarjaportaiden välillä on ja kuuluukin olla tasoeroja, tuskin Suomisarjastakaan löytyy yhtään jengiä joka pystyisi laittamaan millekään liiga-joukkueelle kampoihin tasavertaisesti.

Raju kesätreeni näkyy kestävyytenä ja treenaamamme jutut alkavat alkoivat sujumaan mitä pidemmälle ottelu eteni. Myös korkeampien sarjatasojen nopeudessa on mahdollisuus pysyä mukana joka on hyvä osoitus myös jäällä käytyjen harjoitteiden vasteesta.

Kiitos Titaanit, tämä oli meille hieno mahdollisuus kauteen valmistautumisessa. Seuraava harjoitusottelu pelataan Kotkassa 13.9. klo 19.45 Hamina-Kotka Kiekkojuniorien U20-joukkuetta vastaan. Odotettavissa on taas kovaa luisteleva vastustaja joka ei taatusti päästä Kiekkoympyröiden kuumia kundeja helpolla.

29.8.2023

Pelaajauutisia - Sami Sahlman, Eelis Salovaara ja Ville Äijälä liittyneet Edustuksen riveihin!

Edustus on saanut riveihinsä todellisia vahvistuksia! Sami Sahlman, 22, on pelannut maalivahtina aiemmin Forssan Palloseuran U20 joukkueessa. Sami tuo vahvistusta ja ehkä pientä kilpailuakin Edustuksen maalivahtirintamalle. Joukkueessa ollaan tällä hetkellä erittäin tyytyväisiä maalivahtitilanteeseen - Samin myötä joukkueella on Jani Lavosen ja Simo Luoman kanssa oivallinen veskaritrio!

Kuva. Sami Sahlman

Samin lisäksi Edustukseen on siirtynyt vielä viime kaudella Titaaneissa Suomi-sarjaa pelannut Eelis Salovaara, 21. Eeliksen myötä Edustuksen hyökkäyspää vahvistuu ja joukkue saa arvokasta kokemusta, jota Eelis on kerännyt ylemmistä sarjoista - jääharjoituksissa nähdyn perusteella taitoa mieheltä ainakin löytyy!

Kuva. Eelis Salovara

Viimeisimpänä, muttei todellakaan vähäisimpänä Edustukseen on siirtynyt paluumuuttaja, puolustaja Ville Äijälä, 28. Useamman kauden Suomi-sarjaa pelannut Äijälä tuo vahvistusta joukkueen puolustuspäähän - Villen kaltainen kiekollinen voimapuolustaja täydentää Edustuksen pakkikalustoa oivallisesti!

Edustus on erittäin mielissään saadessaan kaikki edellä mainitut herrat joukkueeseen - tervetuloa!

Kuva. Ville Äijälä

25.8.2023

Kymi-Saimaan III-divisioonan lohko 4:ssä pelaa tulevalla kaudella seitsemän joukkuetta - HC Giants ja HC Kuusaa "uusina" tulokkaina lohkossa!

Torstaina 24.8. pidetyssä sarjapalaverissa selvisi, että Edustuksen kanssa samassa lohkossa pelaavat edelliskaudesta tutut AAKOO, Iitti Hockey, PANTHERS HOCKEY ja Parru HT. Lisäksi samaan lohkoon ovat ilmoittautuneet "uusina" tulokkaina HC Kuusaa Kouvolasta ja HC Giants Hollolasta! Seuraa siis Edustuksen somea ja nettisivuja - ottelukalenteri julkaistaan pian!

Tule kannustamaan Edustusta peleihin ja tukemaan seuran toimintaa kotipeleissä!

21.8.2023

KY Edustus pelaa kaudella 2023 - 2024 Kymi-Saimaan III-divisioonassa

KY Edustus on ilmoittautunut Kymi-Saimaan III-divisioonaan kaudelle 23 - 24. Joukkuetta on rakennettu aivan uudella tavalla verrattuna viimeisiin kuluneisiin kausiin. Kauden 22 - 23 tulos jäi koko seuran mielestä laihaksi ja toimintaan tarvittiin ryhtiliikkeitä, jotta haminalaiselle edustuskiekkoilulle olisi jatkossa edellytyksiä. Ensimmäisenä toimena KY rekrytoi valmennukseen aiemmin Titaani-organisaatiossa valmentaneet Timo Martikaisen ja Jori Sainion.

Uusien valmentajien johdolla joukkue on harjoitellut toukokuusta alkaen neljästi viikossa koko kesän ajan. Joukkue harjoitteli myös kesätreenijaksolla jäällä kerran viikossa ja nyt elokuusta alkaen joukkue on harjoitellut jäällä kolmesti viikossa - unohtamatta Sainion johdolla, ennen jääharjoituksia, vedettäviä oheis- ja fysiikkaharjoituksia.

Myös seurajohdossa KY on tehnyt muutoksia - seuran hallituksen johtoon nousee välikauden jälkeen jälleen Jorma Kaaro. Jorman avulla seura saa näkyvyyttä ja kuuluvuutta sekä laajemman joukon tukijoita - Jorma tuntee nimittäin kaikki! Ensi töikseen uusi seurajohto on tiivistänyt yhteydenpitoa muiden Kymenlaakson kiekkojoukkueiden kanssa ja tämän pohjalta onkin jo tulossa harjoitusottelu KY:n ja Kotkan Titaaneiden välillä.

Edelliskauden tapaan KY haluaa tukea paikallista junioritoimintaa - niinpä myös tällä kaudella KY:n kotiotteluissa toimivaa kahviota ylläpitää Hamina-Kotka kiekkojuniorit (HKKJ). Kahvion tuotot ohjautuvat HKKJ joukkueiden toiminnan tukemiseen, joten muistathan myös nauttia ainakin kupin kahvia KY:n kotiotteluissa!

KY Edustus lähtee odottavaisin tunnelmin kohti kautta 2023 - 2024 uudistuneen seura- ja valmennusjohdon kanssa. Tavoitteena on rakentaa tiivis perusta joukkueen menestymiselle alkavalla kaudella.

Tervetuloa Haminan hornankattilaan seuraamaan uudistuneen Edustuksen otteluita!

18.8.2023

KY on tehnyt valmentajasopimukset Timo Martikaisen ja Jori Sainion kanssa!

KY Edustus on solminut Timo Martikaisen ja Jori Sainion kanssa sopimuksen valmennuksesta kaudelle 2023 - 2024. Edustus on treenannut "Tinken" ja "Joren" johtamana jo toukokuusta alkaen, mutta sopimus tehtiin vasta nyt, sillä valmennuskaksikko on halunnut varmistua joukkueen tekemisen tasosta. Koko joukkue on ollut siis eräänlaisella "try-outilla" valmennuksen silmissä, ja nyt varmentui, että tekemisen taso vastaa vaatimuksia - ehtona on, että joukkueen tekeminen tulee säilyä samanlaisena läpi kauden. Edustus on pelaajia ja seurajohtoa myöten äärimmäisen innoissaan valmentajakaksikon mukaan lähtemisestä seuran toimintaan.

16.8.2023

Harjoitusottelu KY - Titaanit Haminan jäähallissa 30.8.2023 klo 18.

KY Edustus ja Kotkan Titaanit pelaavat harjoitusottelun Haminassa 30.8. Ottelu alkaa klo 18 ja liput otteluun ovat viisi euroa kappale (alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi). Ottelun aikana toimii Hamina-Kotka kiekkojunioreiden ylläpitämä kahvio, josta voi ostaa kahvia, pientä purtavaa ja virvokkeita. Tervetuloa seuraamaan KY:n otteita ns. tasotestissä Titaaneiden suomisarjajoukkuetta vastaan!